Mandelplättar med bär och yoghurt

En frukost som är värd att drömma om! Enkel, fräsch, god och glutenfri! Receptet går lätt att variera genom att använda säsongens bär och frukter!

1 portion:

  • 2 ägg
  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 2 msk matlagningsgrädde 4 %
  • kokosfett att steka i
  • 1 dl turkisk yoghurt 3,5 %
  • 1 dl frukt eller bär


Blanda ägg, mandelmjöl och grädde i bunke och blanda ordentligt. Stek sedan i kokosfett i önskad storlek! Vill du festa till det lite extra häller du smeten i en pepparkaksform i stekpannan för att få en roligare form. Servera plättarna med turkisk yoghurt och färska bär eller frukt!

Näringsinnehåll per portion
Energi 529 kcal
Kolhydrater 18 g
Protein 24 g
Fett 40 g

Populära inlägg i den här bloggen

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Probiotika

Lucka 2- Julkryddors inverkan på kroppen