Mandelplättar med bär och yoghurt
En frukost som är värd att drömma om! Enkel, fräsch, god och glutenfri! Receptet går lätt att variera genom att använda säsongens bär och frukter!
1 portion:
Blanda ägg, mandelmjöl och grädde i bunke och blanda ordentligt. Stek sedan i kokosfett i önskad storlek! Vill du festa till det lite extra häller du smeten i en pepparkaksform i stekpannan för att få en roligare form. Servera plättarna med turkisk yoghurt och färska bär eller frukt!
Näringsinnehåll per portion
Energi 529 kcal
Kolhydrater 18 g
Protein 24 g
Fett 40 g
1 portion:
- 2 ägg
- 3/4 dl mandelmjöl
- 2 msk matlagningsgrädde 4 %
- kokosfett att steka i
- 1 dl turkisk yoghurt 3,5 %
- 1 dl frukt eller bär
Blanda ägg, mandelmjöl och grädde i bunke och blanda ordentligt. Stek sedan i kokosfett i önskad storlek! Vill du festa till det lite extra häller du smeten i en pepparkaksform i stekpannan för att få en roligare form. Servera plättarna med turkisk yoghurt och färska bär eller frukt!
Näringsinnehåll per portion
Energi 529 kcal
Kolhydrater 18 g
Protein 24 g
Fett 40 g