Fisksoppa med gröna bönor

En enkel, krämig soppa med bönor och två sorters fisk! Den snabba tillagningen gör den perfekt till lunch och kvällsmat när vädret är lite ruggigt!




1 portion
Tillagningstid: ca 15 minuter

  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 100 g haricots verts
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • 40 g vit fisk
  • 40 g lax
  • 0,5 tsk fisksås
  • salt och peppar
  • 0,5 citron

Hacka löken i små bitar och fräs den sedan i smör. Dela haricots verts i lagom stora bitar och tillsätt dem i lökfräsen, låt fräsa i ett par minuter. Häll över vatten och kokosmjölk. Låt soppan lugnt koka upp och skär under tiden fisken i bitar och tillsätt den när vätskan kokar. Smaksätt med fisksås, salt, peppar och saften av en halv citron. Låt sjuda försiktigt i ca 5 minuter. Njut med en bit bröd eller bara som den är!

Näringsinnehåll per portion
Energi 421 kcal
Kolhydrater 22 g
Protein 20 g
Fett 25 g

Populära inlägg i den här bloggen

Postbiotika

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Probiotika