Granola med mangopuré
En härlig granola full med nyttigheter! perfekt till frukost och mellanmål. i detta recept har vi valt att kombinera granolan med en enkel mangopuré.
Till 10 portioner
Tillredningstid: 30 min
- 100 g havregryn
- 30 g mandelspån
- 30 g solroskärnor
- 10 g ljusa sesamfrön
- 4 msk kokosolja
- 60 g agavesirap
- en mogen mango per portion
- Sätt ugnen på 160 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop havregryn, mandelspån, solroskärnor, sesamfrön, vegetabilisk olja och agavesirap i en skål och blanda väl.
- Fördela havregrynsblandningen jämnt på bakplåten och grädda mitt i ugnen 10 min. Vänd sedan allt med en stekspade och blanda så att inget blir bränt. Lät stå inne ytterligare 10 min så att blandningen (granolan) blir knaprigt brun.
- Skala under tiden så många mangofrukter som behövs (1 st per portion). Skär loss fruktköttet från kärnan, lägg det i en hög, smal skål och kör med stavmixern till puré.
- Låt granolan svalna. Lägg sedan upp 2 msk granola per portion tillsammans med mangopurén och servera.
Näringsinnehåll per portion:
Energi: 350 kcal
Kolhydrater: 61,5 g
Protein:5,3 g
Fett: 11,2 g