Granola med mangopuré


En härlig granola full med nyttigheter! perfekt till frukost och mellanmål. i detta recept har vi valt att kombinera granolan med en enkel mangopuré.

Till 10 portioner
Tillredningstid: 30 min


  • 100 g havregryn 
  • 30 g mandelspån 
  • 30 g solroskärnor 
  • 10 g ljusa sesamfrön 
  • 4 msk kokosolja
  • 60 g agavesirap 
  • en mogen mango per portion 


  1. Sätt ugnen på 160 grader och täck en plåt med bakplåtspapper. 
  2. Rör ihop havregryn, mandelspån, solroskärnor, sesamfrön, vegetabilisk olja och agavesirap i en skål och blanda väl.
  3. Fördela havregrynsblandningen jämnt på bakplåten och grädda mitt i ugnen 10 min. Vänd sedan allt med en stekspade och blanda så att inget blir bränt. Lät stå inne ytterligare 10 min så att blandningen (granolan) blir knaprigt brun. 
  4. Skala under tiden så många mangofrukter som behövs (1 st per portion). Skär loss fruktköttet från kärnan, lägg det i en hög, smal skål och kör med stavmixern till puré.
  5. Låt granolan svalna. Lägg sedan upp 2 msk granola per portion tillsammans med mangopurén och servera.

Näringsinnehåll per portion:
Energi: 350 kcal
Kolhydrater: 61,5 g
Protein:5,3 g
Fett: 11,2 g

Populära inlägg i den här bloggen

Postbiotika

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Lucka 23 - Frukt och saffransglögg