Julkalender lucka 21 - Julsallad med apelsin, valnötter och granatäpple

Detta är en härlig färgklick på julbordet. Det är en fräsch, näringsrik sallad med lite söta inslag. Precis i min smak! 


Ingredienser

  • 300 g grönkål
  • Ca 1/2 rödkålshuvud (mellanstort)
  • 1/2 dl Rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk apelsinsaft (från apelsinerna)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 st apelsiner
  • 1 stort granatäpple
  • 8 st Fikon
  • 1 dl Valnötter

Utförande

  1. Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna.
  2. Strimla grönkål och rödkål tunt, ta gärna hjälp av en osthyvel. Lägg i ett durkslag och ”slaka” kålen genom att hälla hett vatten över. Låt rinna av och lägg sedan i en stor skål.
  3. Blanda rapsolja, vinäger, apelsinsaft, salt och peppar och häll över kålen, rör om ordentligt och massera in vinägretten.
  4. Filéa apelsinerna och pilla ur granatäppelkärnorna. Dela fikonen i bitar.
  5. Blanda i apelsinbitar och granatäpple i salladen, toppa med fikon, rostade valnötter och flingsalt.
  6. Servera direkt.
Smaklig måltid! 

Populära inlägg i den här bloggen

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Probiotika

Lucka 2- Julkryddors inverkan på kroppen