Julkalender lucka 6 - Dagens övning: plankan

Idag skall vi gå igenom övningen plankan. Det är en jättebra övning som aktiverar hela kroppen. Utmana dig själv och se hur länge du klarar av att hålla positionen! Modifikationer
De allra flesta behöver till en början utföra positionen med knäna i golvet för att inte ryggen ska överbelastas och att du då tappar positionen. Var noga med att ändå hålla kroppen rak och svanskotan riktad mot knävecken om positionen utförs på knä.

Det finns många olika varianter på planka, vissa står på händerna, vissa på armbågarna. Vissa väljer att avancera och skapar en rörelse för att öka belastningen. Utgå från din nivå!


Steg för steg
Utgå från plankpositionen.Placera armbågarna rakt under axlarna.  Dra in skulderbladen mot ryggen, spänn låren och rikta svanskotan ytterligare mot hälarna. Låt höftbenen och de nedre revbenen sträva mot varandra samtidigt som bröstbenet lyfts framåt. Spänn magmuskulaturen. Ta gärna hjälp av en spegel för att finna en rak linje från fötterna, via höften till axlarna. här har du plankan. Andas djupa andetag och håll kvar så länge som du orkar!
Lycka till!

Populära inlägg i den här bloggen

Postbiotika

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Lucka 23 - Frukt och saffransglögg