Julkalender lucka 9 - Citron och saffranskola


Ingredienser
1,5 dl sötströ
1,5 dl fibersirap
1,5 dl lätt kokosgrädde
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
100 g vit sockerfri choklad
1 citron
Gör såhär
Koka upp socker, sirap, kokosgrädde, kokosolja och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär. Häll i saffran några minuter innan kolan är färdig. Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola) för att se om kolan är färdig. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen i bitar tillsammans med cest från citronen och rör till en jämn smet. Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform. Låt kallna och skär sedan i bitar. Kolan förvaras i kyl och klarar sig runt en vecka.

Populära inlägg i den här bloggen

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Probiotika

Lucka 2- Julkryddors inverkan på kroppen