Lucka 15- Julig chiapudding

15:e december är här och det är inte långt kvar till julafton. Innan vi ksatar oss in i dagens lucka vill jag passa på att en sista gång påminna om vår livesändning i morgon, på Zoom meetings, klockan 19.30. Länken kommer i morgondagens lucka! Då kommer också sändningens tema att presenteras. 

Chiapudding med pepparkaka

Julig chiapudding

Chiapudding har för mig länge varit ett frukostalternativ, men, det fungerar minst lika bra som en dessert eller på fikabordet. Man kan smaksätta puddingen i all oändlighet. dagens recept är smaksatt med pepparkakskrydda och vanilj. En varm chiapudding passar perfekt att äta en kall vinterdag!

2 portioner

  • 2 msk chiafrön
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk dadelsirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Detta recept kan du använda till både varm och kall chiapudding. Välj den variant som passar dig bäst just idag. Den varma går snabbare att göra då den inte behöver stå i 4 timmar för att tjockna. jag har även gjort så att jag har gjort den varma chiapuddingen, hällt upp i skålar och sen ställt in i kylen när jag har ont om tid. 

Varm chiapudding

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull. 
  2. Låt sjuda tills puddingen har tjocknat, ca 10 minuter.
  3. Häll upp i två skålar och servera. 

Servera gärna med lite vispad kokosgrädde och krossad mandel.



Kall chiapudding

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienserna i 2 skålar och täck med plastfolie.
  2. Låt stå i kylskåp i 4 timmar, rör om då och då.
  3. Vid servering ta ut skålen och låt stå i rumstemperatur i 5 minuter. 

Servera gärna med lite vispad kokosgrädde och krossad mandel.

Populära inlägg i den här bloggen

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Probiotika

Lucka 2- Julkryddors inverkan på kroppen