Lucka 5- Mjuk pepparkaka glutenfri

Mjuk pepparkaka – Glutenfri

  • 6 ägg
  • 4 små bananer
  • 5 dl mandelmjöl
  • 4 msk kokosolja
  • ca 5 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 nypor havssalt
Tål du inte mandel kan du byta ut mandelmjöl till bovetemjöl.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 ° och klä en form med bakplåtspapper. Jag använde mig av en vanlig brödform.
  2. Skala bananerna och mixa tillsammans med ägg i matberedare eller med stavmixer. Har man ingen mixer går det även bra att mosa bananen med en gaffel och sedan vispa ihop det med en elvisp eller handvisp. Var noga med att blanda det till en slät smet.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i banan-och äggen.
  4. Häll i formen och grädda i ca 50-60 min. Stick med en potatissticka i mitten av kakan, kakan är klar när det inte fastnar ngt kladd på stickan. 
  5. Låt svalna innan servering.

Populära inlägg i den här bloggen

Lucka 1- Julro och balans i vardagen

Probiotika

Lucka 2- Julkryddors inverkan på kroppen